Αρχική σελίδα Κλειτορία Προγράμματα Συνδέσεις
Φωτογραφίες Πληροφορίες In english Η γνώμη σας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Π.Ε ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 22927/Γ7/26-03-2010 της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ οι πολυήμερες επισκέψεις των σχολικών ομάδων σε ΚΠΕ που έχουν ήδη εγκριθεί, από 01-03-2010 θα υλοποιηθούν ως μονοήμερες. Στην περίπτωση που οι σχολικές αυτές ομάδες επιθυμούν να καλύψουν στο πολυήμερο πρόγραμμα τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους, τότε η προγραμματισμένη επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί ως έχει.
Στην δεύτερη περίπτωση για τα τριήμερα προγράμματα του ΚΠΕ Κλειτορίας και ύστερα από την απόφαση 351/2/2495/01-03-2010 του ΕΙΝ προσφέρεται η διανυκτέρευση δωρεάν και η σίτιση σε έκπτωση 35%, που περιλαμβάνει τρία γεύματα, δύο δείπνα και δύο πρωινά. Η τιμή για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό ανέρχεται στα 27,30 ευρώ και για τις τρεις ημέρες στο ΚΠΕ Κλειτορίας..
Σε ορισμένα προγράμματα προβλέπεται και μετακίνηση κατά την διάρκεια του προγράμματος η οποία θα βαρύνει την σχολική ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση πρώτα με το ΚΠΕ.
Οι δαπάνες του μονοήμερου προγράμματος καλύπτονται από το Τεχνικό Δελτίο του Κ.Π.Ε.

• Αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα υποβάλλονται στους υπευθύνους Π.Ε. κάθε νομού. (αιτήσεις μέχρι 20 Νοεμβρίου 2009)
• Ο αριθμός των μαθητών σε κάθε πρόγραμμα είναι μέχρι 30, με 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς, για τις ανάγκες του προγράμματος. Η υπέρβαση του παραπάνω ορίου είναι αδύνατη, γιατί δημιουργεί προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος. Για τον λόγο αυτό σε όποιες αιτήσεις σχολείων ζητείται αριθμός μεγαλύτερος από 30 ο αριθμός αυτός έχει διορθωθεί.
• Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί διαμένουν και σιτίζονται στους χώρους του Κ.Π.Ε. Κλειτορίας που έχουν παραχωρηθεί από την Μαθητική Εστία Κλειτορίας και θα πρέπει να συμμορφώνονται στον κανονισμό λειτουργίας της. Η Μαθητική Εστία διαθέτει θαλάμους για τους εκπαιδευτικούς και θαλάμους (τετράκλινους) για τους μαθητές
• Η δαπάνη μετακίνησης από το σχολείο προς το Κ.Π.Ε και αντίστροφα καλύπτεται από τους μετακινούμενους.
• Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη για τους μαθητές τους σε όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.
• Σε περίπτωση που θα υλοποιήσετε πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαδρομή με ποδήλατο, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων για τη χρήση του ποδηλάτου.
• Παρακαλούμε να γίνει κατανοητό στους μαθητές (με ευθύνη των εκπαιδευτικών) που θα επισκεφθούν το Κ.Π.Ε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όχι εκδρομή, και οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ένα σύνολο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε τη διάσταση της ψυχαγωγίας, όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.
• Η προετοιμασία των παιδιών θα πρέπει να σχετίζεται με συνέπεια στο Πρόγραμμα και υπευθυνότητα για τους χώρους και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Επίσης, την εφαρμογή βασικών κανόνων λειτουργίας ομάδας και συνεργασίας, το σεβασμό στον άνθρωπο και την προσωπικότητά του και προπάντων την ανάγκη προσοχής για την ασφαλή πραγματοποίηση του Προγράμματος.
• Άτομα που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα (σύζυγοι, παιδιά των συνοδών κλπ) δεν μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες.
• Έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού της γρίπης των χοίρων στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ και της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας.

Συμπληρωματικές πληροφορίες:
-Το Κέντρο διαθέτει καρτοτηλέφωνο.
- Όλοι οι μαθητές να είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα ρούχα (ζεστά
και άνετα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια), για δραστηριότητες στην
ύπαιθρο.
-Να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους είδη (οδοντόβουρτσα κ.α).
-Σεντόνια, πετσέτες δίνονται εδώ.
- Να μη μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά (δεν τους είναι
απαραίτητα).
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να
επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 26920 - 31288
Σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία και καλή αντάμωση.

ΝΟΜΟΙ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΠΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

To ΚΠΕ Κλειτορίας υλοποιεί προγράμματα για Νηπιαγωγεία - Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια των νομών εμβέλειας ( Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Α΄Αθήνας, Β΄Αθήνας, Γ΄Αθήνας Δ΄Αθήνας, Ανατολ. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Πειραιά, Εύβοιας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου), σε ποσοστό 60% και σε σχολεία από όλη την Ελλάδα σε ποσοστό 40%.