Αρχική σελίδα Κλειτορία Προγράμματα Συνδέσεις
Φωτογραφίες Διαγωνισμός In english Η γνώμη σας

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας διοργάνωσε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05-06-2010), σε συνεργασία με τον Δήμο Κλειτορίας και το Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας δράση που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 στην περιοχή του Δήμου Κλειτορίας.
Σκοπός της υλοποίησης της δράσης είναι η με βιωματικό τρόπο ευαισθητοποίηση των μαθητών στην σημασία της προστασίας, της διαχείρισης, της ανάδειξης και αξιοποίησης του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής της Κλειτορίας και η γνωριμία με αυτήν.
Η δράση περιελάμβανε:
1. Ξενάγηση των μαθητών σε περιοχές με ιδιαίτερο αισθητικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον στην περιοχή του Δήμου και κατά μήκος της όχθης του Αροάνιου ποταμού και ενημέρωση τους για την σημασία των περιοχών αυτών, καθώς και επίσκεψη των μαθητών στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και του υδροηλεκτρικού εργοστασίου όπου και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων κ. Χρήστο Κοτσιά.
2. Καθαρισμό της περιοχής της Κλειτορίας από τα σκουπίδια, από τους μαθητές με την βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας και των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ καθώς και με την ουσιαστική βοήθεια του προσωπικού του Δήμου Κλειτορίας. Οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους με ιδιαίτερη προθυμία και ενθουσιασμό συγκέντρωσαν τα απορρίμματα, τα οποία και παραλάμβανε το προσωπικό του Δήμου με τα δύο υπηρεσιακά οχήματα που διέθεσε. Ο Δήμος Κλειτορίας μετά την λήξη της δράσης προσέφερε αναψυκτικά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ο στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μέσα από την συμμετοχή τους σε αυτή την δράση για τον ρόλο και την σημασία της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων στην προστασία, διαχείριση και ανάδειξη του τοπικού περιβάλλοντος.
Από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας που είχε και την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της δράσης, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μοσχόπουλος Χαρίλαος, Ζωδιάτου Έλενα, Σαββόπουλος Μιχαήλ, Πασσά Μαριάννα, Σταυροπούλου Μαρία-Αγγελική και Σχοινά Μαρία.
Από το Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας συμμετείχαν 85 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί: Αλεξοπούλου Ζαχαρούλα, Παπαγιαννοπούλου Δήμητρα, Μιχαλοπούλου Κων/να, Τσιάκαλου Μαρία, Φίλιου Φωτεινή, Λουρίδα Κων/να και Τσιακμάκης Χαράλαμπος. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του Διευθυντή του Σχολείου κ. Σπήλιου Σιέττου στην οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης. Ο κ. Σιέττος έχει επανειλημμένα συνεργασθεί με το ΚΠΕ Κλειτορίας για την υλοποίηση δράσεων που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Η συμμετοχή του Δήμου Κλειτορίας με προσωπικό και μέσα ήταν πολύ ουσιαστική για την επιτυχία της δράσης και ιδιαίτερα η συμβολή του Δημάρχου Κλειτορίας κ. Ανδρέα Δημόπουλου, και του Αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Δουγκλιά που στήριξαν την υλοποίηση της δράσης.