Αρχική σελίδα Κλειτορία Προγράμματα Συνδέσεις
Φωτογραφίες Διαγωνισμός In english Η γνώμη σας

Κάτι .. τρέχει

Το πρόγραμμα αυτό είναι 4ήμερο και απευθύνεται σε παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού καθώς και σε παιδιά Γυμνασίων και λυκείων. Συμμετέχουν 21 έως 27 παιδιά με 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Η άφιξη στο Κ.Π.Ε. γίνεται την Πέμπτη 11 με 12 π.μ. περίπου και γίνεται η υποδοχή και τακτοποίηση στα δωμάτια. Οι δραστηριότητες του προγράμματος ξεκινούν το απόγευμα της Πέμπτης με παρουσίαση του Κέντρου και γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε.. Γίνεται χωρισμός των παιδιών σε ομάδες και ενημέρωση για το πρόγραμμα. Η πρώτη ημέρα κλείνει με διασκεδαστικά παιχνίδια γνωριμίας.
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιείται με ποδήλατα η διαδρομή προς τον Πλανητέρο κατά μήκος του Αροάνιου ποταμού. Στην διάρκεια της διαδρομής οι ομάδες των παιδιών κάνουν μετρήσεις, συλλέγουν δείγματα, παρατηρούν και καταγράφουν, και γενικώς εργάζονται πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν αναλάβει. Το απόγευμα, πάλι κατά ομάδες, επεξεργάζονται τα στοιχεία που συνέλεξαν , ερευνούν και πειραματίζονται στο εργαστήριο. Το βράδυ κλείνει με παιχνίδια ρόλων (θεατρικά).
Το Σάββατο γίνεται με τα πόδια η διαδρομή της Μαύρης Λίμνας. Σ’αυτή την διαδρομή μεταξύ άλλων τα παιδιά ανακαλύπτουν τα πετρώματα και τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής. Το απόγευμα εργάζονται σε ομάδες όπως και την προηγούμενη ημέρα.
Την Κυριακή το πρωί ολοκληρώνονται οι εργασίες και γίνεται η παρουσίασή τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες όπως παιχνίδια αισθήσεων, ζύμωμα ψωμιού, τοξοβολία κ.ά.©2004 Κ.Π.Ε. Κλειτορίας